zaterdag 16 mei 2020

Gevaar van massa-evenementen

Alles afgelast deze zomer

Tomorrowland 2020 został ODWOŁANY! To koniec festiwali w tym roku ...Al vrij snel werden alle grote indoor bijeenkomsten zoals concerten en optredens afgelast. Er was eerst nog een verbod voor evenementen boven een bepaald aantal toeschouwers. Toen bleek dat hier door velen niet serieus mee werd omgesprongen. Er werden zaken georganiseerd met voor 999 toeschouwers enz. Toen er meer duidelijkheid kwam over de ernst van het virus werd alles gewoon verboden en volgden de festivals en andere massa-evenementen. 

Wanneer terug naar massa-evenementen

Volgens de versoepelingen die nu zijn uitgeschreven zouden we vanaf september opnieuw massa-evenementen zoals festivals, voetbalwedstrijden, concerten,... krijgen. Toen ik dit hoorde speelde bij mij de vraag over het gevaar van deze evenementen. Zou het niet zeer gevaarlijk zijn dergelijke bijeenkomsten opnieuw te organiseren wanneer het virus nog niet volledig is verdwenen? 

Het gevaar voor de toekomst? 

Vele experten waarschuwen ons voor het gevaar van deze bijeenkomsten. Het bleek als snel dat het virus snel doorgegeven werd door dergelijke bijeenkomsten. Daarom waarschuwt men voor het gevaar hiervan. Door onze dichtbevolkte samenleving dat we kennen en de vele massa bijeenkomsten kan een virus zich in onze huidige maatschappij snel verspreiden. Niet enkel op evenementen maar in de dichtbevolkte steden loert het gevaar. Daarom voorspelt men dergelijke afgelastingen vaker. Wanneer dit of een ander virus opnieuw uitbreekt zal men korter op de bal spelen om risico's te vermeiden. Mijn raad zou zijn boek uw festivalticket niet te vroeg op voorhand. 

Bedankt voor het lezen,

1 opmerking:

  1. Hey Bauwe, je raad om ons festivalticket niet te vroeg op voorhand te boeken, lijkt me na het lezen van je blog heel gegrond. Ik ben benieuwd om te horen wanneer massa-evenementen weer toegelaten worden.

    BeantwoordenVerwijderen