maandag 18 mei 2020

Terug naar school

Testen op vrijdag

Back to school background with stationery and schoDe scholen zijn vanaf vandaag terug geopend. Er was echter wel een proefdag vrijdag waar de leerkrachten de werking konden testen en de leerlingen inlichten. Tijdens deze testdag verliep de dag zoals ze vanaf vandaag moet verlopen. De leerlingen zijn onderverdeeld in verschillende groepen. In deze groepen volgen ze les en is er ontspanning. Contact met andere groepen is niet mogelijk. Tijdens deze eerste testdag was er nog niet veel echte les maar voornamelijk inlichtingen over hoe de rest van het schooljaar er zal uitzien. 

Terug les in de klas

Vanaf vandaag krijgen leerlingen terug les in een klas. Dit is echter niet voor iedereen. Er werd gekozen voor het 1ste, 2de en 6de leerjaar. Ook de leerlingen uit het laatste jaar secundair onderwijs mogen terug naar de klas. Waarom juist deze jaren? De eerste twee leerjaren van de lagere school kregen voorrang op de andere leerjaren omdat de jonge leerlingen daar heel veel basisvaardigheden leren. De leerlingen van de laatste jaren van de basisschool en middelbare school staan op het punt om een grote overstap te maken: naar de middelbare school, het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt. De anderen jaren krijgen nog steeds online les. 

Veiligheid in de school

Er zijn ruime richtlijnen voorgeschreven voor de scholen om de veiligheid te garanderen. Een voorbeeld hiervan is steeds op alle momenten de afstand van 1,5 meter hanteren. Het is echter aan de scholen om alle richtlijnen te organiseren naar gelang de ruimtes en mogelijkheden binnen de school.  filmpje hoe een school dit aanpakt. Zo maken scholen eenrichtingssystemen in de gebouwen, zijn er voldoende mogelijkheden om handen te wassen en ontsmetten, is er duidelijk aangegeven waar de kinderen naar toe moeten, enz. Deze uitwerking werd reeds de dagen voor de testdag uitgewerkt. Zo konden de scholen nog eventuele aanpassingen verrichten voor de officiĆ«le start vandaag. Alvast veel succes aan alle leerlingen en leerkrachten bij deze nieuwe start.

Bedankt voor het lezen,
Bauwe

bronnen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten