maandag 11 mei 2020

Welke Corona maatregelen hebben zijn effect?

Welke Corona maatregelen hebben zijn effect?

Artikel

Het sluiten van scholen en verbieden van massabijeenkomsten heeft volgens het onderzoek meer effect dan thuisblijven of winkels sluiten.Onlangs las ik een interessant artikel. Dit artikel gaat over de maatregelen om het corona virus in te perken. Er wordt mooi maatregel per maatregel overlopen en geĆ«valueerd welke maatregelen het meeste effect hebben gehad op deze pandemie. In deze blog bekijk ik de meest effectieve en de minst effectieve maategel volgens het onderzoek. Het onderzoek is uitgevoerd door de universiteit van East Anglia, in het oosten van Engeland. 

Meest effectieve maatregel

Volgens het onderzoek is de sluiting van de scholen de meest effectieve maatregel. Dit lijd men af aan het feit dat er na de sluiting van de scholen de grootste associatie met de daaropvolgende vermindering in de verspreiding van het virus is. Daarom stel ik mij de vraag of het dan wel verstandig is om de scholen nu al terug te openen? Zouden ze dit niet beter gewoon laten voor het volgend schooljaar? Als we door deze versoepeling een tweede lockdown krijgen moeten de scholen waarschijnlijk opnieuw dicht bij de start van het volgend schooljaar... 
Wat zijn jullie meningen over deze versoepeling? 

De minst effectieve maatregel

In uw kot blijven bleek volgens het onderzoek het minst effectief. Dit concluderen ze uit het feit dat er vanaf het moment van die maatregel enkel maar besmettingen toenamen. Dit is volgens mij moeilijk te concluderen. Dit gevolg kan diverse oorzaken hebben. De maatregelen is ook niet altijd even duidelijk geweest voor de bevolking wat er voor kan zorgen dat deze minder gerespecteerd werd. 

Bronvermelding:

1 opmerking:

  1. Dag Bauwe
    Ik denk toch dat in uw kot zitten een goeie maatregel was tegen de verspreiding van het virus. Kan het niet zijn dat de symptomen pas later zijn toegenomen nadat ze al sociaal contact hadden gehad met een externe.
    Wel een heel mooi toepasselijke blog die zeer informatief is.
    Succes nog
    Jelle Claeys

    BeantwoordenVerwijderen